Koirat

Tuike Salon Gitta
synt. 23.7.2012

Uusin tulokkaamme Gitta on jo pennusta lähtien ollut kiinnostunut kaikesta riistasta linnuista karhuun. Ensimmäiset hyvät hirvihaukut saimme jo alkusyksyllä 2013. Gitta on 56cm korkea, näyttelyistä olemme saaneet EH-tuloksia. Liian kireä häntä ja voimakaspiirteinen pää vaikuttavat siihen, että Sertiä tuskin Gitalle saamme. Työskentely hirvillä kuitenkin on niin lupaavaa, että toivottavasti kokeissa on lupa odottaa hyviä suorituksia. Yksi koekäynti on jo saatu 81p.

Jahtivoudin Abba
synt. 24.10.08

Abba on omia kasvattejamme. Abba on 62cm iso narttu (ylikorkea). Abba on hyvä metsästyskoira, jolle on ammuttu muutamia hirviä. Näyttely- ja jalostusura jäi kokonsa puolesta, mutta metsästystä se ei onneksi ole haitannut. Aban kanssa metsästys on mukavaa, koska se tulee vihellyksestä haukulta pois.

FIN K&MVA Raikukorven Pirita  

FIN26859/05

Raikukorven Pirita on n. 58 cm korkea, hyvin perusluonteinen jämpttinarttu, erittäin ystävällinen, rohkea ja kaikesta riistasta kiinnostunut.

Pirita osoitti jo varsin nuorena kiinnostuksensa hirviin, aluksi talutushihnan kanssa, sitten 7 kk ikäisenä ensihaukut (vahinko, kun alueella ei pitänyt olla hirviä). Piritan haku on reipasta ja laajaa, hakulenkin laajuus on noin 1,5 km. Myös sitkeyttä löytyy: pisin haukkuun päättynyt seuraaminen kokeessa 11 km ja haukkuaika 24h.

 

FIN MVA Palavarin Ellu "sally eli sälli"  
FIN30486/00
Palavarin Ellu eli Sälli on 56 cm korkea ja luonteeltaan täysin erilainen kuin Pirita, melko välinpitämätön vieraita kohtaan. Sälli on  myös hyvä vahtikoira, vieraat ei yllätä tontille saapuessaan.

Sälli on erittäin kiinnostunut hirvestä, karhusta, ilveksestä ja näädästä. Sälliä oli tarkoitus käyttää jalostukseen, mutta kun toinen lonkka on D, niin se voitiin unohtaa. Onneksi lonkka tosin ei Sälliä vaivaa, vaan Sälli on erittäin sitkeä seuraaja, pisimmät seuraamiset n. 20 km. Sällillä on ehkä hiukan liian raju tyyli aloittaa haukku ja varsinkin arat hirvet ei tahdo Sällillä pysyä; tosin sitten kun hirvet pysyy, on Sällin haukulle helppo mennä. Haukku on kiivasta ja kuuluvaa.

Sälli on erittäin kova karhunhaukkuja. Erinomainen jäljitystaito ja rohkea haukku ovat tuottaneet 2 karhunkaatoa kiinteään seisontahaukkuun. Lisäksi Sällillä on ollut lukuisia karhuhaukkuja jahtikauden ulkopuolella.

Sälli on jo ansaitulla eläkkeellä


   Palavarin Ellu
  
Vasemmalla Jahtivoudin Abba ja oikealla Raikukorven Pirita
    Tuike Salon Gitta